Throw back – kesämuistoja laatikkokuvauksista

Kulunut kesä ja mukavat projektit veivät myös meitä mennessään, ja projektimme eivät koskaan ehtineet blogiin asti. Onneksi on Facebook ja Instagram, joihin päivitämme juttuja reaaliaikaisemmin. Blogimme tarkoituksena on avata töidemme taustalla olevia ajatuksia, joten päätimme vielä kaivaa esiin kesäiset tunnelmat, vaikka talvi jo kolkuttelee ovella.

Yksi pitkäaikaisimmista asiakkaistamme, Laatikkokaupan Kirsi on kuvauttanut meillä useita tuotteita ja monissa eri tiloissa, ja uusi laatikkokuorma on kuulemma taas tulossa joulukuvauksiin. Jes, tuskin maltamme odottaa pikkujoulukuvauksia! Kesällä teimme ensimmäiset kuvaukset Laatikkokaupalle keittiö- ja ulkoruokailuteemoilla, ja voi miten meitä lämmitti Kirsin kertoessa, että Facebookissa pyörivät kampanjakuvamme olivat tuoneet selkeästi liikennettä ja myyntiä verkkokauppaan.

tuotestailaus ja kuvaus

laatikkokauppa stailaus ja kuvaus

tuotestailaus ja kuvaus

laatikkokauppa stailaus ja kuvaus

unspecified7EDH1FVV

Keittiöteemaista stailausta lähdimme suunnittelemaan puhtaalta pöydältä, siis aivan konkreettisesti. Parhaat ideat lähtevät liikkeelle silloin, kun antaa ideoiden kummuta tyhjältä pohjalta, jolloin kaikki on mahdollista, eikä rajoittavia tekijöitä ole. Mietimme laatikoille erilaisia käyttötarkoituksia ja päädyimme aamiaisteemaan, sillä se mahdollistaisi monia funktioita tuotteille. Pyrimme käyttämään tuotteita monipuolisesti ja ideoimaan erityyppisiä kuvia, jotta niitä on mielekästä käyttää somekanavissa. Liian samankaltainen kuva kun ei ole montaa kertaa kiinnostava. Meidän mielestämme hyvä ja inspiroiva kuva syntyy siitä, että ihminen voi kokea itsensä kyseiseen tilanteeseen. Silloin ihminen yleensä reagoi kuvaan jotenkin.

terassi stailaus ja kuvaus, laatikkokauppa, tuotekuvaus turku

laatikkokauppa terassi-2

laatikkokauppa terassi-32laatikkokauppa terassi-18

Grillauskauden alla puolestaan teimme Kirsin toiveesta ulkoruokailuteemaisia kuvia, jotka havainnollistaisivat puulaatikoiden ja -tarjottimien monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Pohdimme käyttötarkoituksia ja muuta tuotteistusta, sekä värien tasapainoa. Isossa roolissa on aina myös stailauksen visuaalinen tasapaino, sillä kulmikkaiden laatikoiden muotokieli asettaa vaatimuksia muille oheistuotteille ja rekvisiitalle. Kuvaajana minä keskityn tunnelmien vangitsemiseen hakemalla kuvakulmia ja miettimällä, miten tilanne tuotteineen näyttäisi luontevalta myös kuvassa, Anniina puolestaan pyörittelee tuotteita hakien sopivaa luonnetta kuvaan.

Harmi, kun näistä kuvauksista ei ollut tallella enää yhtään sneak peek -kuvaa, niitä on aina hauska katsella jälkeen päin! Yleensä nimittäin viereinen huone on täynnä rekvisiittaa ja paikalta siirrettyjä tavaroita, joita sitten siirrellään edes takaisin tilanteen mukaan.

Ja nyt, tunnelmasta toiseen, alamme suunnitella  pikkujoulukuvauksia! Ajatella, joulu alkaa todella taas lähestyä.

Katri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *